Esti séta Szentendre belvárosában

      A Duna-korzón sétálgatok szép tiszta nyári este. A nap pár perccel ezelőtt a pilisi hegyek mögé bújt. A kandeláberek világítani kezdenek.

      A Duna korzón éttermek sokasága, késő nyári este is nyitva vannak.

      A Bogdányi utcában kevesen járnak, nappal oly kedvelt bazársor zárva. Közeledve a Fő térre, a Bladovesztenszka templom sötétségbe borul mellettem.


      A Fő tér már csendesebb, közepén a Pestis kereszt, körülötte jellegzetes szentendrei házak. A szentendrei Képtárnál, az egykori kereskedőház előtt ülve, a kő padokról még szebb a városunk...      Ha a házak között felnézünk a Templomdombra, a Római Katolikus plébániatemplomot látjuk fényárban.      Macskaköves hangulatos utcák, kivilágított épületek és terek. Ez Szentendre, a hely ahol Élünk. A Fő-térről szűk sikátor vezet a Templomdombra.
      Felérek a lépcsőkön, majd velem szemben a kivilágított Római Katolikus templom. Ezt Szentendre távolabbi pontjairól is jól látni. Körbesétálom.


      Megállok és gyönyörködök a Templom térben, ahogyan a kandeláberek megvilágítják.      Lenézek a dombról. Lámpák sora mutatja a belvárosi kanyargós utcákat. Nincs szebb látvány, mint letekinteni a Városház térre.      A Városháza a Fő tér utcájához csatlakozik. Még utoljára előveszem a fényképezőgépet, és indulok hazafelé, vissza Izbégre.
Az itt szereplő szövegek és képek mind saját tulajdonúak, beleértve a háttérképeket is.
Újraközlése csak előzetes e-mail alapján lehetséges!
Web mester: Klein Ferenc